I höst börjar vi med ungdomspyssel i lokalen en gång i månaden.

Pysselträffarna är till för alla mellan 13-25 år som är nyfikna på historiskt hantverk och/eller medeltiden. Du måste inte vara medlem i föreningen för att delta (men du får så klart jättegärna bli medlem om du trivs och vill fortsätta hänga med oss). Det går jättebra att ta med sig kompisar på träffarna. Du kan ta med dig ett eget pågående pysselprojekt om du vill eller så kommer du och blir inspirerad till att börja på något nytt projekt. Vi har en del material och verktyg på plats som du kan använda. Inga förkunskaper krävs, bara en nyfikenhet att prova på.

Vi vill gärna ha teman på våra träffar och ge alla som vill möjlighet att prova på nya typer av hanteverk. Vilka teman är upp till de som deltar så kom gärna med förslag och önskemål. Några idéer vi har är t.ex. sy ditt första medeltidsplagg, sy en medeltida väska/påse, snida en träsked, sidenmåleri mm.

Vi bjuder på fika vid varje träff. Det är välkommet att ta med sig något bidrag till fika, t.ex ett paket balerinakex eller något hembakat men det går lika bra att inte ta med något.

Träffarna äger rum i Holmrikes föreningslokal i Fredhällsparken, Adlerbethsgatan 20. Det är en röd stuga i parken, ingången är den vänstra dörren på kortsidan med rampen.

Första träffen är söndag den 24 september kl 13-16. Övriga datum för hösten kommer beslutas tillsammans med deltagarna. Om du inte kan vara med nu i september men vill vara med framöver så hör av dig till ordförande på seneschal@holmrike.nordmark.org så vet vi att vi ska inkludera dig i planeringen.

Vill du ha kontakt så kan vi prata på Holmrikes Discord där de unga har en egen kanal. https://discord.gg/PQjfTSGUmz