Några medlemmar i Holmrike har redan bokat sig för att åka på julbord till Birka med Strömma. De kommer självklart åka vikingaklädda men det är inget krav. Gör oss sällskap den 11 december!

Kvällen inleds med en kryssning genom Mälaren till ön Björkö och Birka Vikingastaden. Väl framme väntar en guidad fackelpromenad och eldshow – en magisk upplevelse i de annars naturligt mörka omgivningarna!

Själva julbordet serveras i omgångar – den första delen av julbordsbuffén dukas upp redan på båten och består av sill, lax och kallskuret. Den varma julbordbuffén och dessertbuffén dukas upp och avnjuts senare under kvällen på Restaurang Särimner på Birka. Rätterna på julbordet är vikingainspirerade och av det mer rustika slaget.

Under kvällen får du lära dig mer om vikingar och hur de firade sina högtider under den guidade fackelpromenaden genom fornlämningsområdet, i de rekonstruerade vikingakvarteren och på Birkas museum. Det bjuds även på eldshow (utomhus) och på restaurang Särimner underhåller gycklare under middagen.

Ombord på båten under hemfärden är fartygets bar öppen och festen fortsätter. Kanske uppstår spontandans om stämningen är den rätta!

Citat från Strömmas sida om Vikingajul på Birka

Biljetter köpes på Strömmas hemsida.